Stāsta pavārmākslas burvis Mārtiņš Rītiņš

1994. gadā slavenais blūza maestro - BB Kings bija restorāna "Vincents" atklāšanā. Mēs viņam  uzdāvinājam Suitu sievu priekšnesumus, kurus viņš baudīja Cutty Sark viskija pavadījumā. Toreiz tādu viskiju sameklēt Latvijā arī bija māksla...

"Vincentā" ēdināju slaveno čellistu Mstislavu Rostropoviču. Daudzi viņu uzskata par 20. gadsimta visizcilāko čellistu. Es nekad neaizmirsīšu to neatkārtojamo  auru, kas  toreiz valdīja "Vincentā". Pusdienu nagla bija fazāns no Latvijas laukiem.

Monserata Kavaljē, kuru dēvē par La Superba, "Vincentā" ir ēdusi 5 reizes. Toreiz viņa koncertēja Latvijas Nacionālajā operā un Doma baznīcā.

Kad Monserata Kavaljē dziedādama gāja pa Doma baznīcas galveno eju, ieraudzīja mani un piemiedza ar aci. Mums bija kaut kas kopīgs, abi esam veģetārieši.

Speciālisti apgalvo, ka pateicoties veģetāram ēdienam, viņai bija tik izcila balss.

Hosē Karerass bija pirmais viesis Rīgā, kuru cienājām ar suši. Tajā laikā "Vincents" bija vienīgais, kas gatavoja šo japāņu delikatesi, kā arī Japānas vagjū gaļu. 

Elīnai Garančai man bija tas gods gatavot maltīti ne tikai Rīgā, bet arī Karaliskajā Concertgebouw Amsterdamā, kur 2004. gadā Mariss Jansons kļuva par orķestra virsdiriģentu. Mariss Jansons arī man bija tuvs draugs un vairākkārt bijis viesis pie manis klātajiem galdiem.

Sena draudzība mūs saista ar Inesi  Galanti. Man bija tas gods dziedāt uz tās pašas skatuves Kanādas  Dziesmu svētkos 90. gadu sākumā, uz kuras dziedājusi arī Inese Galante. Viņa ir regulārs viesis "Vincentā". Inese sagādāja man lielu pārsteigumu, uzstājoties manā 70. dzimšanas dienas ballītē "Hanzas Peronā".

Vēl vienai manai draudzenei - Kristīnei Opolais - labi garšo manis gatavotais Fēru salu lasis.

Pēdējo reizi pēc uzstāšanās Latvijas Nacionālajā operā "Vincentā" rīkoju svinīgās vakariņas viņai un Andrejam Žagaram.

Kādu laiku esmu sekojis Andrim Nelsonam viņa koncerturnejās. Neaizmirstams koncerts bija Essenē 2016. gadā, kur Andris diriģēja Bostonas simfonisko orķestri ar Kristīni Opolais kā solisti. Pēc koncerta viņu ģērbtuvē baudījām steiku un šokolādes kūku. 

Eltonu Džonu atceros kā melnā kaviāra baudītāju pie galda, kas bagātīgi rotāts ar baltiem ziediem. 

Depeche Mode Rīgā uzstājās trīs reizes. Viņu prasība bija - "Mārtiņš un kaviārs ar olām un bliņām". Un  noteikti kartupeļi cepti zoss taukos...

Džo Kokers "Vincentā" bijis divas reizes, un abās obligāts bija steiks, tomāti un šokolāde. Pārsteidzu viņu ar Amedei šokolādes Nemesi. Pie mums "Vincentā" to vēl joprojām var baudīt katru dienu.

Savu pirmo disku "Vincentā" prezentēja "Prāta vētra". Problēma bija sarūmēt 150 meitenes... Puiši ar savām  ģimenēm un es ar savu komandu vienu gadu "Vincentā" svinējām Ziemassvētkus. Atceros Renāra dzimšanas dienu 1. septembrī Skonto stadionā. Uznesu uz skatuves izcilu torti... Pēc tam visi dziedājām un dejojām. Pēc tam intervījā Renārs stāstīja, ka Vairas Vīķes-Freibergas un mans apsveikums bijis kā ķirsītis dzimšanas dienas svinībām...