Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv rīko tiešsaistes debates jauniešiem “Saeimas spēle”

 

Šovakar, 15. septembrī, plkst. 19.00 Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ēterā un Youtube platformā norisināsies jauniešu auditorijai paredzētas tiešsaistes debates „Saeimas spēle”. Debašu laikā politisko partiju sarakstu jaunākie kandidāti atbildēs uz jauniešiem aktuāliem jautājumiem, kā arī pildīs dažādus uzdevumus. Spēlē piedalīsies astoņi 21-26 gadus veci deputātu mandātu pretendenti no politiskajām partijām, kas pēc pētījumu centra SKDS augusta iedzīvotāju aptaujas rezultātiem pārvarējušas vismaz 5% barjeru.

Debašu mērķis ir jauniešu auditorijai atbilstošā formātā apspriest jauniem cilvēkiem svarīgus jautājumus, meklēt tiem risinājumus, kā arī piesaistīt jauniešu uzmanību vēlēšanām, meklējot atbildi uz jautājumu, vai jauniešiem ir vieta Saeimā. Ņemot vērā Latvijas Radio 5 – Pieci.lv uzdevumu uzrunāt jauniešu auditoriju, spēlē politiskā balss tiks dota tieši jauniešiem.

„Ir svarīgi ne tikai uzdot tādus jautājumus kā, piemēram, kādēļ jaunieši nepiedalās vēlēšanās, bet arī saprast, kas ir tas, ko kandidāti un partijas var jauniešiem dot. Kā atvieglot jauniešu ikdienu, uzlabot viņu dzīves apstākļus un kā saprast, kas ir svarīgi un kas – nē? Pētot partiju programmas, rodas iespaids, ka jauniešu vajadzības nav liela prioritāte, tādēļ mēs dažādu partiju gados jaunākajiem kandidātiem uzdosim jauniešiem svarīgus jautājumus, cenšoties saprast, kāds ir viņu pārstāvēto partiju viedoklis. Vai jauniešiem ir vieta Saeimā un vai jauniešiem ir balss Saeimā? To mēģināsim noskaidrot!” stāsta Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ētera personība Karmena Stepanova, kura kopā ar kolēģi, vidusskolēnu Tomu Putniņu vadīs „Saeimas spēli”. Savukārt, aizkulisēs politisko pārstāvju kandidātus sagaidīs un izvaicās Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ētera personība Magnuss Eriņš.

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv politiskajās debatēs piedalīsies jaunākie deputātu kandidāti no politiskajām partijām, kurām pēc pētījumu centra SKDS augusta datiem ir lielāks sabiedrības atbalsts. Kopumā „Saeimas spēlē” piedalīsies pārstāvji no tādām partijām kā „Jaunā Vienotība”, „Saskaņa”, „Attīstība/Par!”, „Nacionālā Apvienība”, „Apvienotais saraksts”, „Zaļo un Zemnieku savienība”, „Progresīvie” un „Stabilitātei!”. “Saeimas spēlē” deputātu kandidātu atbildes vērtēs jauniešu žūrija, kurā būs jauniešu vidē atpazīstami un politiski aktīvi dažādu jomu pārstāvji. Žūrijas sastāvā būs gan Rīgas Stradiņa universitātes politikas zinātnes studenti, Eiropas Jauniešu biedrības pārstāvji, kā arī Latvijas Radio 5 – Pieci.lv klausītāji.

Tiešsaistē politiskās debates „Saeimas spēle” 15. septembrī plkst. 19.00 tiks rādīta Latvijas Radio 5 – Pieci.lv Youtube platformā un fragmentāri arī citos sociālajos tīklos, kā arī tā tiks atskaņota Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ēterā un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv.

Sabiedrisko mediju vēlēšanu saturs pieejams vienuviet LSM.lv sadaļā: https://www.lsm.lv/velesanas2022

 

Par Latvijas Radio 5 – Pieci.lv

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ir saturiski plašākā un daudzveidīgākā jauniešu multimediālā platforma Latvijā, kuru klausās ap 158 tūkstošiem jauniešu nedēļā (Kantar TNS 2021. gada dati).

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv programmā ir mūzikas, tehnoloģiju, sporta, dzīvesstila, datorspēļu, veselības, mākslas u.c. aktualitātes auditorijai vecumā no 16 līdz 34 gadiem. Regulāri tiek veidoti podkāsti (Kā ir būt, Radio rings, Pieci skatās, Rītdiena īsumā, Piecas garšas, Piektais līmenis, Profesiju skatlogs), kā arī īpašs video saturs dažādās platformās (Kas tur īpašs, Atkod valsti, Kā ir būt: TALKA u.c.). Ik gadu viens no lielākajiem notikumiem ir labdarības maratons „Dod pieci!”, ko radiostacija rīko kopā ar pārējiem Latvijas Radio kanāliem, Latvijas Televīziju un sabiedrisko mediju portālu LSM.lv.

 

Papildu informācijai:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv