Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio vēlas noskaidrot podkāstu lietotāju paradumus Latvijā

 

 

Latvijas Radio īsteno aptauju, kurā aicina piedalīties podkāstu klausītājus visā Latvijā. Aptaujas mērķis ir labāk izprast Latvijas podkāstu klausītāju portretu un gūt ieskatu to paradumos un interesēs. Iegūtos datus plānots izmantot, lai nākotnē vēl plašāk attīstītu Latvijas Radio podkāstu piedāvājumu.

„Podkāstu popularitāte visā pasaulē pēc lēciena pandēmijas sākumā šobrīd ir nostabilizējusies, bet Latvijā šī industrija turpina attīstīties gan ar lielo mediju palīdzību, gan individuāliem ieinteresēto centieniem. Pērn veicām apjomīgu aptauju par podkāstu patēriņa īpatnībām Latvijā un, tuvojoties Starptautiskajai podkāstu dienai, vēlamies noskaidrot, vai, kas un kā mainījies pa šo laiku,” stāsta Latvijas Radio podkāstu redaktors Andrejs Siliņš, norādot, ka, piedaloties aptaujā, ir iespējams laimēt arī unikālu ekskursiju vēsturiskajā Latvijas Radio ēkā.

Aptaujas anketa pieejama šeit: https://ej.uz/podkastuaptauja

 

Par Latvijas Radio podkāstiem

Latvijas Radio podkāstu straumēšanas vietnēs piedāvā vairāk nekā 160 dažādus raidījumus, kas pielāgoti raidierakstu formātam. Tāpat pieejami vairāki oriģinālpodkāsti, kas primāri veidoti digitālajai audio videi: sarunas jauniešiem par dzīves jēgu “Kā ir būt”, mentālajai veselībai veltītais podkāsts “Vai tas ir normāli?”, podkāsts par podkāstiem Latvijā “Raidnīca”, sarunas par emocionālo un garīgo veselību caur mākslinieku pieredzes stāstiem “Mākslinieks pie mikrofona”, latgaliešu literatūrai veltītais podkāsts “Puslopys”, audio stāstu krājums “100 deči Latvijai”, kā arī pirmais dokumentālās žurnālistikas podkāsts Latvijā „Dokumentārijs”. Tāpat Latvijas Radio 4 – Doma laukums piedāvā visaptverošu saturu krievu valodā, tostarp podkāstos lielu popularitāti iemantojušo bērnu literatūras podkāstu “В гостях у книжки” un zinātnei veltīto “Природа вещей”. Ik mēnesi Latvijas Radio paplašina piedāvātā satura apjomu podkāstu straumēšanas vietnēs. Latvijas Radio veidotos podkāstus var klausīties arī Latvijas Radio mobilajā lietotnē.

 

Papildu informācija:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: +371 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv