Otrdiena, 2024. gada 16. aprīlis

Vārda diena: Mintauts, Alfs, Bernadeta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 5 jauns podkāsts par skriešanu ar Tomu Grēviņu

No 12. maija Pieci.lv tīmekļa vietnē, Latvijas Radio mobilajā lietotnē un podkāstu straumēšanas platformās klausāms jauns raidieraksts „Runājam par skriešanu ar Tomu Grēviņu”. To veidojis Latvijas Radio 5 – Pieci.lv radošais direktors un ētera personība Toms Grēviņš, kurš sešās podkāsta epizodēs sarunāsies ar dažādiem ekspertiem un skriešanas entuziastiem.

Podkāsts „Runājam par skriešanu ar Tomu Grēviņu” ir daļa no Latvijas Radio 5 – Pieci.lv jaunākā projekta „Pieci.lv podkāstu fabrika”. Tā ietvaros LR5 ētera personības veidos raidierakstus par dažādām jauniešu auditorijai interesējošām izklaides un sociālām tēmām. „Pieci.lv podkāstu fabrika ir platforma, kurā Latvijas Radio 5 personības turpmāk regulāri izmēģinās jaunus raidierakstu formātus, kuru kopīgais mērķis joprojām ir ne tikai izklaidēt, bet arī izglītot,” tā Latvijas Radio 5 – Pieci.lv radošais direktors un ētera personība Toms Grēviņš.

Pats Toms jau vairākus gadus nopietni aizraujas ar skriešanu. Pērnā gada nogalē Grēviņš labdarības maratona „Dod pieci!” ietvaros nedēļas laikā noskrēja piecas 42 km maratona distances. „Veidojot šo podkāstu, man bija svarīgi pašam rast atbildes uz sev interesējošiem, ar skriešanu saistītiem jautājumiem. Sākot nodarboties ar skriešanu, ir daudz specifisku jautājumu, uz kuriem ne vienmēr var ātri atrast atbildes. Tieši tādēļ nolēmu uz sarunu aicināt dažādus ekspertus – gan fizioterapeitus, gan aktīvus skrējējus, gan skriešanas pasākumu organizators,” tā Toms Grēviņš.

Podkāsta pirmajā epizodē Grēviņš sarunāsies ar Latvijas maratona un pusmaratona rekordistu Valēriju Žolneroviču par to, kādas ir profesionālu skrējēju un amatieru būtiskākās atšķirības. Otrajā epizodē Toms centīsies saprast, ko patiesībā nozīmē organizēt maratonu, jautājot to Rīgas maratona organizatoriem. Trešajā epizodē par sapņiem un skriešanas mīlestību Toms sarunāsies ar ātrāko skrējēju Antarktīdā Eviju Reini. Ceturtā epizode tiks veltīta veselības jautājumiem un tam, kādu ietekmi skriešana atstāj uz ķermeni.  Toms sarunāsies ar fizioterapeitu Elvi Puromu. Piektajā epizodē Grēviņš sarunāsies ar „Stirnu buks” organizatoru Rimantu Liepiņu, pārrunājot arī to, kas kopīgs mūzikas industrijai un sporta pasākumu industrijai. Savukārt, sestajā epizodē Toms iztaujās skriešanas entuziastu, kuram jebkura distance ir pa spēkam, – Jāni Ābolu jeb Āboljanku.

Podkāsta „Runājam par skriešanu ar Tomu Grēviņu” sešas epizodes jau klausāmas Pieci.lv tīmekļa vietnē, Latvijas Radio mobilajā lietotnē un podkāstu straumēšanas platformās: https://ej.uz/RunajamParSkriesanu

 

Par Latvijas Radio 5 – Pieci.lv

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ir saturiski plašākā un daudzveidīgākā jauniešu multimediālā platforma Latvijā. Tas ir vienīgais sabiedrisko mediju kanāls Baltijā, kuru klausās ap 158 tūkstošiem jauniešu nedēļā (Kantar TNS 2021. gada dati).

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv programmā ir mūzikas, tehnoloģiju, sporta, dzīvesstila, datorspēļu, veselības, mākslas u.c. aktualitātes auditorijai vecumā no 16 līdz 34 gadiem. Regulāri tiek veidoti podkāsti (Kā ir būt, Radio rings, Pieci skatās, Rītdiena īsumā, Piecas garšas, Piektais līmenis, Profesiju skatlogs), kā arī īpašs video saturs dažādās platformās (Kas tur īpašs, Atkod valsti, Kā ir būt: TALKA u.c.). Ik gadu viens no lielākajiem notikumiem ir labdarības maratons „Dod pieci!”, ko radiostacija rīko kopā ar pārējiem Latvijas Radio kanāliem, Latvijas Televīziju un sabiedrisko mediju portālu LSM.lv.

 

Papildu informācijai:

 

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv