Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Baltijas valstu sabiedrisko mediju vēstule EBU par Krievijas organizācijām un Eirovīziju

Baltijas valstu sabiedriskie mediji aicina apturēt Krievijas organizāciju dalību EBU un izslēgt Krieviju no 2022. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa

Baltijas sabiedriskie mediji: Latvijas Televīzija (LTV), Latvijas Radio (LR), Lietuvas Radio un televīzija (LRT), Igaunijas sabiedriskais medijs (ERR) – nosūtījuši aicinājumu Eiropas Raidorganizāciju apvienībai (EBU) rīkoties izlēmīgi un ātri situācijā, kad Krievijas Federācija ir uzsākusi karu Ukrainas Republikā, pārkāpjot starptautiskās tiesību normas un ar militāru agresiju radot ārkārtēju apdraudējumu Ukrainas tautai, valsts neatkarībai, suverinitātei un teritoriālajai nedalāmībai.

Baltijas valstu sabiedriskie mediji stingri nosoda Krievijas Federācijas īstenoto karu Ukrainā.

“Mēs nevaram klusēt par ukraiņu ciešanām, jo zinām un atceramies savu cilvēku piedzīvotās sāpes. Mūsu valstis: Latvija, Lietuva un Igaunija – ir bijušas okupētas ar militāru spēku, mēs zinām, ko nozīmē mūsu cilvēku iznīcināšana karos un tautas ciešanas piecdesmit okupācijas gadu garumā.

Ir arī nepiedodami naivi gaidīt, ka līdz ar Ukrainas iznīcināšanu agresora apetīte mazināsies. Mēs jūtamies atbildīgi Ukrainas iedzīvotāju priekšā, tāpēc uzskatām, ka agresijas apturēšana, izmantojot visus mūsu rīcībā esošos instrumentus, ir arī sabiedriskās raidorganizācijas atbildība un pienākums.”

Baltijas valstu sabiedriskie mediji aicina EBU izmantot visus tās rīcībā esošos līdzekļus, lai atbalstītu un aizstāvētu Ukrainas tautu, valsts suverenitāti, sabiedrisko raidorganizāciju UA:PBC un visiem kopīgās vērtības.

Baltijas valstu sabiedriskie mediji pieprasa:

1) Apturēt Krievijas Pirmā kanāla un Krievijas Teleradio dalību EBU.

2) Izslēgt Krieviju no 2022. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa.

 

Vēstule apskatāma šeit.