Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 4 – Doma laukums svin 20. gadadienu

 

Doma laukums 8

Rīga, LV-1505 

Tālr. 67206691, 67206750

www.latvijasradio.lv

twitter.com/LatvijasRadio

facebook.com/LatvijasRadio                                         

 

Informācija medijiem

06.01.2021.

 

Latvijas Radio 4 – Doma laukums svin 20. gadadienu

 

„Mēs atveram durvis” – tieši tāds ir Latvijas Radio 4 – Doma laukums 20. gadadienas moto. Latvijas Radio 4 – Doma laukums jau no 2002. gada 7. janvāra ienāk klausītāju mājās un uzrunā tos krievu un citās mazākumtautību valodās, tieši tādēļ, atzīmējot nozīmīgo jubileju, radio darbinieki aicina ielūkoties savā darba ikdienā. Latvijas Radio 4 – Doma laukums gadadienai par godu tapusi arī dokumentālā filma „Pirms un pēc klusuma”.

 

Latvijas Radio 4 – Doma laukums direktore Ilona Madesova bijusi klāt no paša kanāla dibināšanas. „Šobrīd mums ir liela padarīta darba sajūta. Pirms 20 gadiem mums bija vien daži raidījumi, kas skanēja līdz pusdienlaikam. Savukārt, tagad esam lielākā raidstacija savā auditorijā. Lai gan 20 gadi šķiet salīdzinoši daudz, tomēr reizē ir arī sajūta, ka šobrīd tikai viss sākas. Radio formātam mainoties, mainās arī pats radio. Vēlos pateikt paldies saviem kolēģiem par to, cik ļoti lielu lomu viņu dzīvē ieņem Latvijas Radio 4. Un neapšaubāmi – lielākais paldies mūsu klausītājiem, kas vienmēr atrod laiku dalīties savos ieteikumos,” tā Latvijas Radio 4 – Doma laukums direktore Ilona Madesova.

 

Latvijas Radio 4 – Doma laukums pēdējo 20 gadu laikā bijusi īpaši liela loma mazākumtautību informācijas telpā. „Latvijas Radio 4 – Doma laukums šajos 20 gados ir bijusi viena no tām Latvijas Radio sastāvdaļām, bez kuras nav iespējams īsts sabiedriskais medijs, jo ir ļāvis apzināties Latvijas daudzveidību un gādājis par saturu dažādām auditorijas grupām. Novēlu arī nākamajās desmitgadēs saglabāt lielo atbildības sajūtu, ar kādu tiek veikts ikdienas darbs un ko novērtē jūsu klausītāji. Uzticamas ziņas, interesantas sarunas un aizraujoši stāsti būs vienmēr pieprasītas vērtības,” tā Jānis Siksnis, Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) vadītājs un bijušais Latvijas Radio ģenerāldirektors.

 

Izsakot pateicību saviem klausītājiem, Latvijas Radio 4 – Doma laukums savā 20. gadadienā nolēmis atvērt durvis un parādīt, kā radio darbinieki dzīvo un strādā. „Esam parūpējušies par patiesi aizraujošu dzimšanas dienas programmu – klausītājiem tik ierastos raidījumus vadīs citu raidījumu vadītāji. Tādā veidā vēlamies parādīt, cik dažādi esam un kā spējam mainīties,” stāsta Ilona Madesova. Ētera viesu vidū būs ne tikai esošie LR4 darbinieki, bet arī kolēģi no iepriekšējiem gadiem. Lai svētku diena būtu vēl īpašāka, daļa svētku programmas būs ne tikai dzirdama, bet arī redzama Latvijas Radio 4 – Doma laukums Facebook lapā. Tiešraidē varēs redzēt gan rīta programmas „Doma laukums” pēdējo stundu, gan raidījumus „Aleksandra studija”, „Atklātais jautājums”, „Piektais celiņš” un „Izklāstā”.

 

Par godu Latvijas Radio 4 – Doma laukums dzimšanas dienai tapusi dokumentālā filma „Pirms un pēc klusuma”. Filmas autori ir LR4 multimediju satura producents Pjotrs Karpuhins un audiovizuālā satura veidotājs Daniels Joffe. „Pirms un pēc klusuma” stāsta par LR4 cilvēkiem un to, kā viņi vērtē un uztver savu darbu un viens otru. Dokumentālajā filmā intervēti teju 20 cilvēki, kas dalās savās pārdomās un personīgajā un profesionālajā redzējumā. Filmas pirmizrāde audio formātā LR4 skanēs 7. janvārī plkst. 15.05 , bet video formātā ar subtitriem latviešu valodā – rus.lsm.lv un Latvijas Radio 4 YouTube kontā.

 

Savukārt, 7. janvārī no plkst. 16.00 līdz 17.00 klausītājiem būs iespējams dzirdēt tiešraides koncertu no Latvijas Radio 1. studijas. Koncerta video translācija būs pieejama arī sabiedrisko mediju portālā rus.lsm.lv. Svētku programmā skanēs dažādu žanru muzikālie hiti un mūsdienu autoru dzejoļi. Dziesmas izpildīs Rīgas Krievu teātra aktrise Veronika Plotņikova, bet koncerta īpašais viesis būs Maestro Raimonds Pauls. Koncertu vadīs LR4 personība Ilona Jahimoviča.

 

Par Latvijas Radio 4 – Doma laukums

 

Latvijas Radio 4 – Doma laukums ir viens no pieciem Latvijas Radio grupas kanāliem, kas diennakts režīmā raida kopš 2002. gada 7. janvāra. Radio programma skan krievu un citās mazākumtautību valodās, nodrošinot informāciju un analīzi par Latvijas politisko, sociālo, tautsaimniecības un kultūras dzīvi, mūziku un jaunatnes lietām. Saskaņā ar Kantar TNS datiem, LR4 ik nedēļu sasniedz ap 180 tūkstošiem klausītāju (2021. gada vasaras – rudens dati) Strauji aug arī LR4 satura patēriņš podkāstu formātā. LR4 saturam iespējams sekot līdzi arī sociālo tīklu kontos Facebook @LatvijskoeRadio4 un Instagram @latvijskoe_radio_4.

 

Papildu informācija:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: +371 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv