Ceturtdiena, 2024. gada 18. aprīlis

Vārda diena: Laura, Jadviga

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Circle K ziedo 40 000 eiro labdarības maratonam „Dod pieci!”

Šodien, 19.decembrī, labdarības maratons „Dod pieci!” saņēma 40 tūkstošus eiro lielu ziedojumu no „Circle K Latvia”, palīdzot cietušajiem no vardarbības ģimenē.  Daļa no šīs summas iegūta „Circle K” draudzīgas starptautiskas sacensības ietvaros, kurā uzņēmuma darbinieki deviņās valstīs sacentās par vietējā labdarības projekta ziedojuma apmēra palielināšanu par 30 tūkstošiem eiro.  „Circle K Latvia” 339 darbinieki un viņu radi un draugi nedēļas laikā uzadīja 359 šalles, kas kopumā stiepās 411 metru garumā un guva Latvijai uzvaru. Ar Ziedot.lv starpniecību šalles ir nokļuvušas pie ģimenēm, kam nepieciešams atbalsts.

Par iespēju gūt papildu atbalstu vietējam labdarības projektam, savā starpā sacentās „Circle K” uzņēmuma darbinieki Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Dānijā, Norvēģijā, Zviedrijā, Īrijā un Krievijā. Sacensību noteikumi paredzēja, ka valsts ar lielāko darbinieku iesaisti, gūs uzvaru. „Circle K Latvia” izvēlājās cīnīties par iespēju palielināt iecerētā ziedojuma apmēru tieši labdarības maratonam „Dod pieci!”. Šaļļu adīšanā azartiski iesaistījās darbinieki no visas Latvijas, pārstāvot 64 degvielas uzpildes stacijas.

„Circle K Latvia” izpilddirektore Gunta Jēkabsone, pasniedzot vērienīgo ziedojumu, teica: „Esmu ļoti saviļņota un pateicīga „Circle K Latvia” darbiniekiem, kuri tik aizrautīgi un mīloši iesaistījās sacensībā par ziedojuma apmēru, nedēļas laikā uzadot miljoniem valdziņu. Mūsu ziedojuma summa ir daļa no viņu mīlestības. „Dod pieci!” ir ļoti nozīmīgs projekts Latvijas sabiedrībai, un esmu patiesi gandarīta, ka varam tam sniegt tik apjomīgu atbalstu.”

G.Jēkabsone „Dod pieci!” Stikla studijas dīdžejiem – Magnusam Eriņam, Elīnai Baltskarai un Tomam Grēviņam – uzdāvināja īpašas šalles, kurās Siguldas degvielas uzpildes stacijas darbinieki ieadījuši uzrakstu „Dod pieci!”.

Patiecībā par ziedojumu, kas sniegs drošību cietušajiem 8000 stundu garumā, tika atskaņota „Circle K Latvia” izvēlēta Dona dziesma „Zelta kamanas”, sūtot mīlestību visiem cilvēkiem Latvijā.

Labdarības maratons noslēgsies 23. decembrī. Ziedojumu veicēji, kuru ziedojums ir vismaz EUR 1500 apmērā, maratona noslēgumā tiek aicināti uz “Dod pieci!” Čeku parādi.Uzņēmumi, kuri augstu vērtē sociālo atbildību, par ziedošanu tiek aicināti sazināties ar Ziedot.lv.

Šis ir otrs lielākais ziedojums labdarības maratona „Dod pieci!” vēsturē. Līdz šim lielākais ziedojums „Dod pieci!” veikts 2017.gadā, kad “draugiem.lv” dibinātājs Lauris Liberts ziedoja 55 555 eiro par dziesmu “What a wonderful world”. Togad maratona tēma bija bērnunama bērnu atgriešana ģimenēs, sniedzot palīdzību topošajiem un esošajiem audžuvecākiem, adoptētājiem un aizbildņiem.

Par labdarības maratonu “Dod pieci!”

Labdarības maratons “Dod pieci!” notiek no 17. līdz 23. decembrim. To rīko Latvijas Radio sadarbībā ar Latvijas Televīziju un sabiedrisko mediju portālu lsm.lv. Pirmo reizi projekta satura partneris ir Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs Re:Baltica, kas vardarbības tēmu padziļināti pēta kopš pagājušā gada.

Projektu atbalsta mājokļu attīstītājs “Bonava”, Luminor banka, „Circle K Latvia” un reklāmas aģentūra “NORD DDB Riga”. Informatīvi atbalsta „TVNET Grupa”, „Clear Channel”, „Visual Media”. Tāpat “Dod pieci!” organizēšanā atbalstu sniedz vairāki uzņēmumi – New Black, Paulig, Tava skaņa, Kompānija NA, PērkamKopā, ISKU, Alan Deko, Toi-toi, Mārupes logi, Printanova, Mega sargs, Spināts un sviests, Hestia Hotel Group viesnīca „Radi un draugi”, Centrālā laboratorija, Magnum NT, HOSE, Nemoloko, Brinks, Zelt, Snack Tales.

“Dod pieci!” ir daļa no starptautiska projekta „Serious Request”, kurā dažādās Eiropas valstīs radiodīdžeji nedēļu raida no īpašas stikla studijas, pievēršot uzmanību konkrētai sabiedriski nozīmīgai tēmai. Ikviens tiek aicināts ziedot līdzekļus apmaiņā pret mīļāko dziesmu radio ēterā. Latvijā šo tradīciju iedzīvināja Latvijas Radio 5 – Pieci.lv radošā komanda. Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ir  jauniešu satura multimediāla platforma, viens no ietekmīgākajiem zīmoliem jauniešu auditorijas vidū.


Foto: Emīls Trauliņš


Papildu info:

Daiga Konošonoka

Latvijas Radio

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28313163

E-pasts: daiga.konosonoka@latvijasradio.lv