Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 5 - Pieci.lv komandai pievienojas Mārtiņš Makreckis un Māra Sleja

No jūnija jauniešu multimediālās platformas Latvijas Radio 5 – Pieci.lv komandai pievienojas jauni papildspēki: galvenā mūzikas redaktora amatā stājas mūzikas producents, dīdžejs Mārtiņš Makreckis, kurš plašāk zināms kā Makree. Tāpat radio ēteru bagātinās modeles un mediju personības Māras Slejas dienas programma, kuras balss būs dzirdama sākot ar jūliju.

„Esam gandarīti par spēcīgo un profesionālo komandas papildinājumu! Nešaubīgi, tas dos jaunu enerģiju, idejas, iedvesmu un skanējumu. Ienākt kolektīvā un uzsākt darbu Radiomājā Covid-19 laikā, kad lielākā daļa strādā un raida attālināti, ir papildu izaicinājums un nebijusi pieredze mums visiem. Tāpēc esam ieplānojušu laiku ieskrējienam. Pirmais mēnesis paies, iepazīstot jaunos pienākumus un darba vidi, bet no jūlija Māra būs ēterā un Mārtiņš pilnvērtīgi uzsāks galvenā mūzikas redaktora pienākumu veikšanu,” stāsta Latvijas Radio 5 – Pieci.lv vadītāja Ilva Milzarāja.

Mārtiņš Makreckis: būs vairāk deju mūzikas un hip-hop

Mārtiņš Makreckis jeb Makree ir Latvijā plaši pazīstams dīdžejs, mūzikas producents un deju mūzikas autors, kurš sadarbojies ne tikai ar populāriem pašmāju mūziķiem, bet arī ar starptautiski atzītiem un populāriem ārvalstu deju mūzikas producentiem, dīdžejiem un vadošo Eiropas izdevniecību Sony UK. Viņš ir ieguvis plašu un daudzveidīgu pieredzi, strādājot mūzikas laukā: koncertu apskaņošanā, ierakstu studijās, televīzijas šovos, veidojot tiem muzikālo noformējumu

“Esmu priecīgs par man doto iespēju pievienoties Pieci.lv komandai. Būdams Pieci.lv klausītājs jau no kanāla pirmsākumiem, esmu apbrīnojis tā izaugsmi un spēju jauniešiem piedāvāt tik daudzveidīgu muzikālo un informatīvo saturu. Šī būs lieliska iespēja strādāt ar jau zināmiem mūziķiem, kā arī jaunajiem talantiem, turpinot radio klausītājus iepazīstināt ar svarīgāko latviešu un pasaules mūzikā,” saka M. Makreckis.

Par līdzšinējo Pieci.lv veiksmes atslēgu jaunais mūzikas redaktors uzskata veiksmīgo līdzsvaru starp šobrīd aktuālo, jau iemīļoto un vēl nedzirdēto Latvijas un pasaules mūzikas ēterā. Mārtiņš Makreckis uzskata, ka šis jāsaglabā, vienlaikus vairāk laika atvēlot deju mūzikai, Latvijā radītam hip hop, kura kvalitāte pēdējos gados strauji augusi, kā arī dodot priekšroku mūzikai ar dzīviem elementiem, izvairoties no jūtami programmētas mūzikas.

Pieci.lv galvenais mūzikas redaktors tika izvēlēts atklātā konkursā –no 27 pieteikumiem, sīvā konkurencē otrajā kārta tika izvērtēti 7 spēcīgākie pretendenti.

Māra Sleja: visa pamatā ir cilvēkstāsti

Māra ievērojamu profesionālo karjeras daļu pavadījusi kā modele. Tieši šis darbs, kā arī teoloģijas studijas Latvijas Universitātē viņu aizvedis līdz ēteram – dažādu televīzijas raidījumu un tiešraižu vadīšanai. Māra vadījusi  televīzijas raidījumu „TE!”, zinātnes raidījumu bērniem "Zili brīnumi", dažādas tiešraides, sižetus par Dziesmu un deju svētkiem u.c. Plānots, ka Māra apmēram gadu vadīs Pieci.lv dienas programmu, aizstājot ētera personību Martu Grigali, kura sakarā ar gaidāmo ģimenes pieaugumu devusies ilgstošā atvaļinājumā.

„Iespēja kaut uz gadu pievienoties Pieci.lv komandai ir lieliska un sen gaidīta! Līdzšinējā darbā un studijās esmu sapratusi, ka mana aizraušanās ir cilvēkstāsti, tie ir visa pamatā. Radio tos stāsta caur mūziku, bet tie arvien būs jauni cilvēki, jauni izaicinājumi un jaunas pieredzes. Pavisam jauns, ne tik vizuāls ēters. Esmu gatava pieņemt šo izaicinājumu un mācīties, lai bagātinātu sevi un papildinātu ļoti aizraujošo un priekpilno Pieci.lv komandu un, kas pats svarīgākais, sniegtu savu pievienoto vērtību klausītājiem,” saka Māra Sleja.

No jūlija Māras vadītā dienas programma Pieci.lv ēterā ikdienas būs dzirdam no plkst. 13:00-17:00.

_______________________________________________________________________

Jaunumiem un papildu informācijai aicinām sekot līdzi Pieci.lv sociālo tīklu kontos:

Instagram | http://instagram.com/PieciLV
Youtube | http://www.youtube.com/user/PieciLV
Facebook | http://www.facebook.com/PieciLV
Twitter | http://twitter.com/PieciLV

Kantar TNS 2019. gada radio auditorijas pētījumu dati liecina, ka Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ik nedēļu sasniedz 164 tūkstošus jauniešu visā Latvijā. Lielākā Pieci.lv auditorijas daļa ir vecumā no 16 līdz 34 gadiem.

 

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas un multimediju daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv