Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Darbu sākusi Pieci.lv DJ skola

Pieci.lv DJ skolā mācības uzsākuši 7 talantīgi jaunieši, kuri pieci.lv dīdžeju Toma Grēviņa, Magnusa Eriņa, Martas Grigales, Alekša Vilciņa, Karmenas Stepanovas un Lindas Samsonovas vadībā līdz oktobra beigām intensīvi apgūs radio dīdžeja prasmes. Jauniešu veikumam – mūzikas un tēmu izvēlei un radio ētera vadīšanai ikviens var sekot līdzi pop-up radio www.djs.pieci.lv.

 „Mācības ir ļoti praktiskas. Jauniešu uzdevums ir izveidot savu radio raidījumu, sākot ar ideju - par ko tas būs, beidzot ar satura veidošanu, viesu intervēšanu un mūzikas izvēli. Tā ir aizraujoša pieredze jauniešiem, kuri ielūkojas radio aizkulisēs daudz dziļāk un pamatīgāk, bet mēs ar kolēģiem varam dalīties ar savām zināšanām un vērot, kā dzimst jaunie talanti,” par DJ skolu stāsta pieci.lv ētera personība Toms Grēviņš.

Katru jaunieti pie radio pults atbalsta konkrēts mentors no pieci.lv dīdžeju pulka. Mentora ziņā ir gan praktiskā apmācība darbam ar radio pulti, gan padomu došana - kā plānot jauniešu auditorijai atbilstošu saturu, atlasīt un intervēt studijas viesus, izvēlēties piemērotu mūziku u.tml.

Raidījumu tēmu loks ir atstāts DJ skolas jauniešu ziņā. Magnusa Eriņa māceklis, Jelgavas Valsts ģimnāzijas skolnieks Toms un Martas Grigales audzēknis, Rīgas Komercskolas skolnieks Jānis Roberts vēlas īpašu uzmanību vērts uz jautājumiem, kas saistīti ar globālo sasilšanu, dabas aizsardzību un mūsdienu sabiedrības ietekmi uz to. Lindas Samsonovas audzēknis, Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma skolnieks Rūdolfs vēlas klausītājiem palīdzēt atklāt pasaules slavenu mūziķu darbus, kuri nav nonākuši spēlētāko hītu vidū, un vairāk pastāstīt par albumu tapšanas procesiem un pašiem māksliniekiem. Rīgas Stradiņa Universitātes studente Marta, kuras mentors ir Aleksis Vilciņš, vēlas vairāk runāt par cilvēku emocionālo veselību, uzsverot, ka šī tēma jauniešu vidū kļūst arvien aktuālāka. Jelgavas 4. vidusskolas skolniece Agnese, kura radio dīdžeja iemaņas apgūst Toma Grēviņa vadībā, īpašu uzmanību savā radījuma vēlas vērst uz mākslu, uzverot, ka ēterā vairāk jārunā par aktuālo teātrī, kino, literatūrā un kultūrā. Savukārt wannabe reperis „WestBoss jeb Kristiāns no Olaines 1. vidusskolas un Daniels Linards, kurš mācās Rīgas 1. vidusskolā, kopā ar Karmenu Stepanovu sola savā raidījumā iegriezt īstu ballīti, ienest atvasaru un daudz citu pozitīvu emociju, rīkojot humora pilnus konkursus klausītajiem un ļaujot baudīt pēdējo desmitgažu skanīgāko mūziku.

Tiešraidē topošos radio dīdžejus var dzirdēt katru trešdienu no 15:00-21:00 īpaši izveidotajā DJ skolas pop-up radio http://djs.pieci.lv/, kur skan viņu izvēlēta mūzika un pakāpeniski tiek veidots viņu unikālais raidījums. Katram audzēknim ir atvēlēta stunda no pop-up radio ētera. Raidījumus var noklausīties arī pēc tiešraides, bet jaunākās raidījumu epizodes izskan reizi nedēļā.

Jau ziņots, ka septembra sākumā jaunieši tika aicināti pieteikties mācībām pieci.lv dīdžeju skolā. No saņemtajiem pieteikumiem tika atlasīti septiņi spēcīgākie jaunieši, kuri pieci.lv ētera personību vadībā apgūst radio dīdžeju prasmes, tādejādi audzinot jaunu radio dīdžeju paaudzi un vecinot jauniešu interesi par darbu medijos.

 

Indra Zomerovska

Komunikācijas un multimediju daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv