Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Maestro Pauls rada īpašu programmu dziedošajam aktierim Andrim Bērziņam

Piektdien, 15. februārī, Latvijas Radio 1. studijā notika Maestro Raimonda Paula un dziedošā aktiera Andra Bērziņa jaunās literāli muzikālās kompozīcijas „… Jūs arī varat paspēt kaut ko vēl padarīt” pirmatskaņojums. Programma ar 12 dziesmām īpaši rakstīta Andrim Bērziņam.

„Atceroties savu sadarbību ar dziedošajiem aktieriem, man bija sajūta, ka ir iestājies tāds kā klusums. Un es atcerējos par Andri – vienu no mūsu spēcīgākajiem dziedošajiem aktieriem. Dziedošie aktieri Latvijā nereti ir populārāki par dziedātājiem, jo viņi spēj dziesmu tekstus iznest līdz klausītājam,” par programmas veidošanu stāsta Maestro Raimonds Pauls.

Divu lielu mākslinieku sadarbība allaž ir liels ieguvums klausītājiem, īpaši, ja viņi runā par lielām un nozīmīgam tēmām: „Dziesmās lielākoties izmantota mīlas dzejas – mēs ar Maestro vēl atceramies, ko tas nozīmē, tāpēc varam par to runāt. Jaunie lai dara – mēs parunāsim,” joko dziedošais aktieris Andris Bērziņš.

Koncertā skanēja 12 jaunas dziesmas ar Maestro Raimonda Paula mūziku, Leona Brieža, Guntara Rača un Jāņa Petera vārdiem, kā arī Imanta Ziedoņa, Viljama Šekspīra, Māras Zālītes, Raiņa un citu dižgaru dzejas lasījumi Andra Bērziņa skanīgajā balsī.

Pirmatskaņojuma laikā veikts ieraksts Latvijas Radio fondu papildināšanai. Plašāks klausītāju loks koncerta ierakstu varēs dzirdēt Latvijas Radio 2 programmā šī gada 8. martā. Tāpat martā sāksies arī Maestro un A.Bērziņa koncertsērija.

 

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv