Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

“Muzikālajā Bankā” triumfē Prāta Vētra

Sestdien, 9. februārī,  ar krāšņu šovu Daugavpils Olimpiskajā centrā noslēdzās Latvijas Radio 2 aptauja „Muzikālā Banka 2018”, kurā gada vērtīgākās dziesmas titulu ieguva Prāta Vētras izpildītā dziesma “Ogles”. Pirmajā trijniekā iekļuva arī Dons un Ozols ar kompozīciju “Salauzta sirds”, iegūstot otro vietu, savukārt trijnieku noslēdza Tautumeitas ar dziesmu “Sadziedami.  Fināla cīņā par gada vērtīgākas dziesmas titulu piedalījās 15 kompozīcijas, kuras Latvijas Radio 2 aptaujā guvušas vislielāko klausītāju un žūrijas atzinību.

Emocionālajā šova noslēgumā grupa tika sveikta ar skaļām stāvovācijām. Prāta Vētra solists Renārs Kaupers pateicās dziesmas mīļotājiem un īpaši Daugavpils publikai par tik sirsnīgu un viesmīlīgu uzņemšanu.

Pēc „Muzikālās Bankas 2018” noslēguma ceremonijas finālbalsojuma, šī gada klausītāju iemīļotākās dziesmas sarindojušās sekojoša secībā:

1.“Ogles” - Prāta Vētra

2.“Salauzta sirds” - Dons & Ozols

3.“Sadziedami” - Tautumeitas

4.“Viegli” - Intars Busulis

5.“Roku okeāns” - Bermudu divstūris

6.“Vēlreiz un vēlreiz” - Ivo Fomins

7.“Blēņas” - Aija Andrejeva

8.“Ceļš” - The Sound Poets

9.“Manās rokās visi ziedi novīst” - MARTA

10.“Pa apli” - Very Cool People feat. Edavārdi, ansis & Kristīne Prauliņa 

11.“Nevaru tā” - Markus Riva

12.“Dejot trakāk” - Astro’n’out

13.“Ieviņa” - Jauno Jāņu Orķestris

14.“Rozā brille” - Triana Park

15.“Atspulgs” - Double Faced Eels

 

Prāta Vētra “Muzikālajā Bankā” triumfē jau ceturto reizi. 2001. gadā “Muzikālās Bankas” vērtīgākā dziesma bija “Spogulīt, spogulīt”, 2015. gadā “Ziemu apēst”, savukārt 2016. gadā - kopā ar grupu Musiqq laurus plūca dziesma “Debesis iekrita Tevī”.

Skatītāju tiešraides balsojumā šī gada TOP 3 dziesmas bija “Ogles” - Prāta Vētra, “Salauzta sirds” - Dons un “Vēlreiz un vēlreiz” - Ivo Fomins. Savukārt žūrijas vērtējumā par favorītiem tika atzīti Prāta Vētras dziesma „Ogles”, Dona un Ozola kopdarbs „Salauzta sirds” un The Sound Poets kompozīcija „Ceļš”.

“Daugavpils kā tikšanās vieta sevi ir vairāk nekā attaisnojusi, publikas siltā uzņemšana rada īstenu svētku sajūtu. 2018. gada “Muzikālā Banka” mums deva iedvesmu un jaudu nākamajā gadā turpināt šo  piedzīvojumu jaunā kvalitātē,” sola Latvijas Radio 2 satura redaktors Kaspars Mauriņš.

“Aptaujas dziesmu vērtība ir to ilgmūžība un vēlme to dzirdēt vēlreiz un vēlreiz. Man ir savi vērtības kritēriji, un tie nav saskaņotie ne ar vienu, tāpēc ir subjektīvi,” komentējot savu dziesmu TOP 15 saka komponists un “”Muzikālās Bankas 2018” neatkarīgās ekspertu padomes pārstāvis Zigmars Liepiņš. Viņš atzīst, ka viņam kompozīcijā svarīgs ir teksts, bez kura dziesma nav iedomājama.

Gada vērtīgāko dziesmu „Muzikālajā Bankā 2018” noteica proporcionāls klausītāju balsojums un neatkarīgas ekspertu padomes jeb žūrijas vērtējums. Finālšova skatītāju un klausītāju balsojums noteica 50% no kopvērtējuma. Otru pusi noteica klausītāji, kas aktīvi iesaistījās balsošanā līdz 31. janvārim, kā arī žūrija.

 

Par projektu

“Muzikālā Banka” ir Latvijas Radio 2 radio šovs, kurā jau 18 gadus ar klausītāju balsojumu tiek noteiktas vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. Latvijas Radio 2 ēterā “Muzikālā Banka” skan trīs reizes nedēļā – otrdienās un ceturtdienās plkst. 14:05 un sestdienās no plkst. 12:10. Ar klausītāju balsojumu tīmekļa vietnē www.muzikalabanka.lv tiek noskaidrotas nedēļas, mēneša un gada vērtīgākās popa un roka dziesmas.

“Muzikālās Bankas” aptauja noslēdzas ar vērienīgu apbalvošanas ceremoniju, kurā piedalās to dziesmu autori un izpildītāji, kuru darbi no radio klausītāju un žūrijas puses tiek novērtēti visaugstāk. Šogad žūrijā jeb ekspertu padomē bija komponists Zigmars Liepiņš, etnomuzikologs un komponists Valdis Muktupāvels, ģitārists, komponists, aranžētājs Mārcis Auziņš, mūziķis, kordiriģents Jānis Ozols, diriģents un Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags, mūziķis Aigars Grauba, Latvijas Nacionālās operas solisti Ilona Bagele un Jānis Apeinis, dziedātāja Aija Vītoliņa,  mūzikas apskatnieks un mūziķis Jānis Žilde.

Pateicoties Daugavpils pilsētas finansiālam atbalstam, šogad “Muzikālās Bankas” noslēguma ceremonija notiks Daugavpils Olimpiskajā centrā 2019. gada 9. februārī.

 

Papildu informācijai:

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas daļas

vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.:28808589 | indra.zomerovska@latvijasradio.lv