Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Pieci.lv konkursā uzvarējušie mūziķi piedalīsies starptautiskā festivālā

Veicinot latviešu mūzikas attīstību un piedāvājot platformu Latvijā radītas mūzikas popularizēšanai, Latvijas Radio jauniešu kanālā Pieci.lv noslēdzies jauno mūzikas grupu konkurss „Tramplīns”.

Konkursa žūrija – Pieci.lv dīdžeji un mūzikas redaktors Rūdolfs Budze par labākajām atzina grupas „Steam Street”, „Pacific K”, „Mītav” un „In My Head”. Vēl viena grupa būs pārsteigums klausītājiem. Konkursā izvēlētajām piecām labākajām grupām tiks dota iespēja sevi parādīt IV Starptautiskajā mākslas un mūzikas festivālā „Seven Hills” Rēzeknē, kā arī Pieci.lv tiešraidē no festivāla.

Visas grupas būs dzirdamas Pieci.lv ēterā 27. maijā no plkst.15:00 līdz 20:00  un tieši tajā pašā laikā arī uz festivāla „Seven Hills” skatuves Rēzeknē. Pieci.lv tiešraidi vadīs Rūdolfs Budze un Toms Grēviņš.

Grupa „In My Head” ir dibināta 2015. gada martā Rīgā. Katrs no grupas dalībniekiem atšķiras ar savu muzikālās pieredzi. Grupā darbojas vokāliste un dziesmu autore Evija Smagare, ģitārists un multi-instrumentālists Armands Varslavāns, mūzikas producents, skaņu režisors, kā arī grupas dibinātājs Rūdolfs Iļķēns un ģitārists, komponists Kārlis Gliks.

„Pacific K” izveidotājs ir mūziķis Kristaps Bedrītis, kurš 2015. gadā izdeva akustisko solo mini albumu "Worlds Apart" (EP) un 2015. gada nogalē sapulcināja ap sevi draugus un lieliskus mūziķus, lai turpinātu radīt jau daudz dziļāku un piesātinātāku skanējumu. Stilistiski „Pacific K” mūzika vieno gan akustiski meditatīvus, gan alternatīvās, gan indie un blūza mūzikas elementus. Grupā spēlē arī Nauris Babris (bungas), Rihards Lībietis (ģitāra) un Toms Kursītis (bass).

„Mītav” ir četru mūziķu apvienība no Jelgavas, kas dibināta 2015.gada sākumā. Apvienība vēlas cilvēkiem parādīt to mūziku, kas patīk arī pašiem.

„Steam Street” pamatsastāvs ir veidojies no reiz izbijušā vokāli instrumentālā ansambļa SunQuay, kuras dalībnieki - Andrejs Misjuks (bass), Lolita Krūmiņa (vokāls) un Laura Pētersone- Burlaka (taustiņi) no jauna apvienojās kopīgās idejās un izveidoja sev jaunu muzikāli radošo platformu. 2015.gada oktobrī pilnībā nokomplektējās grupas dalībnieku sastāvs, tam pievienojās Gusts Kaksis (ritms, skaņu efekti), dalībnieks no vokāli instrumentālā ansambļa Riga Metro.

Seko līdzi Pieci.lv aktualitātēm sociālās tīklošanas vietnēs facebook.com/piecilv un twitter.com/PieciLV, kā arī instagram.com/piecilv un youtube.com/PieciLV!