Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas simtgades stāstu raksti

Latvijas Radio 2 šajā nedēļā uzsāk valsts simtgadei veltītu ciklu „Latvijas simtgades stāstu raksti.” Katru darba dienu plkst.12:30 ar atkārtojumu astoņos vakarā līdz pat Latvijas valsts nozīmīgajai jubilejai skanēs stāsti par Latvijas vēsturi, kultūru un sportu, par dabas bagātībām un par mums nozīmīgām lietām, vietām un notikumiem.

Katru dienu Latvijas Radio 2 komanda veido īpašu stāstu par kādu faktu, norisi vai vēsturiski nozīmīgu notikumu, tādējādi veidojot sava veida radio enciklopēdiju, kurā apkopoti visdažādākie stāsti un informācija par Latviju. Katru stāstu ilustrējam ar tematiski atbilstošu latviešu dziesmu. Stāstus veidos gan pieredzes bagātās LR2 balsis – Gunārs Jākobsons, Roberts Buivids un Nora Micpapa, gan jaunākie LR2 kolēģi – Līna Rudzone un Hardijs Ventnieks.

Visi „Latvijas simtgades stāstu raksti” vienkopus atrodami arī Latvijas Radio 2 mājas lapā internetā: http://lr2.lsm.lv/lv/lr2/raidijumi/latvijas-simtgades-stastu-raksti/ un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv: http://www.lsm.lv/lv/temas/latvijas-simtgade/ . Aicinām iepazīsties ar šīs nedēļas stāstiem, kas veltīti pirmajai nacionālajai filmai „Lāčplēsis”, Luksemburgas radio nozīmei latviešu mūzikas dzīvē, Latvijas izcilajai sportistei Uļjanai Semjonovai un citiem notikumiem. Rubrika „Latvijas simtgades stāstu raksti” top, pateicoties Latvijas simtgades finansējumam.

Sekojiet līdzi Latvijas populārākā radio kanāla aktualitātēm arī sociālās tīklošanas vietnēs facebook.com/LatvijasRadio2/ un twitter.com/LatvijasRadio2.