Keramiķis, tēlnieks un šefpavārs Hosē Havjers Mansurs-Garsija Latvijā ieradās pirms vairāk nekā 25 gadiem.

Pa šo laiku viņš iespējis daudz: latviešu garšas kārpiņas pieradinājis pie čili, sarakstījis grāmatu "Gatavots a la Mexicana", par kuru konkursā "Zelta ābele 2009" ieguvis lasītāju simpātiju balvu, nodibinājis pirmo un pagaidām vienīgo mariači grupu jeb bandu Baltijā, un šobrīd ir šefpavārs paša dibinātajā restorānā "El Santo X". Atpakaļ uz Meksiku viņš nepošas, jo Latvijā jūtas ļoti labi. Garsija ir arī Latvijas pilsonis.

"Kad 1992. gada 18. augustā ierados Latvijā, man bija divas profesijas – pavārs un mākslinieks. Profesija, ko varēju darīt bez valodu zināšanām, bija keramika,” savu stāstu sāk Garsija un uzsver, ka ir pirmais meksikānis Latvijā, kurš pieteicies uz Latvijas pilsonību. "Jūtos ļoti lepns par to!”