Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Priekšvēlēšanu raidījumi Latvijas Radio

Tuvojoties Latvijas pašvaldību vēlēšanām 3. jūnijā, Latvijas Radio 1 un Latvijas Radio 4 programmās klausītājiem piedāvāsim pirmsvēlēšanu diskusiju ciklus ar deviņu lielāko Latvijas pilsētu deputātu kandidātu piedalīšanos, kā arī iespēju uzzināt par nozīmīgākajām priekšvēlēšanu aktualitātēm reģionos.

No 10. maija līdz 2. jūnijam, pirmdienās, trešdienās un piektdienās plkst.13:05 ar pašvaldību kandidātiem iepazīstinās Latvijas Radio 1 raidījums „Krustpunktā”. Pirmais raidījums diskusiju ciklā būs veltīts Daugavpils pašvaldības deputātu kandidātu debatēm. Diskusijas ar lielāko Latvijas pilsētu pašvaldību kandidātiem turpināsies līdz 29.maijam un noslēgsies īsi pirms vēlēšanām ar divām diskusijām 31.maijā un 2. jūnijā, kad studijā aicināsim ekspertus - Latvijā zināmus sociologus, politikas pētniekus, kā arī citu jomu profesionāļus, kas vērtēs kopējo situāciju pašvaldībās priekšvēlēšanu periodā. Savukārt katru pirmdienu un ceturtdienu raidījumā „Īstenības izteiksme” plkst. 12:30 skanēs Ziņu dienesta veidotie ieraksti, kuros pētīsim ar vēlēšanām saistītās norises Vidzemē, Latgalē, Zemgalē un Kurzemē. No 15.maija rīta programmas „Labrīt!” klausītājiem turpmākās divas nedēļas piedāvāsim arī informatīvus klipus ar interesantiem faktiem un datu apkopojumu par dažādām Latvijas pašvaldībām.

Arī Latvijas Radio 4 ēterā pirmsvēlēšanu diskusijas būs dzirdamas pirmdienās, trešdienās un piektdienās raidījuma „Atklātais jautājums” ietvaros plkst.12:10. Desmit raidījumos analizēsim un apkoposim kandidātu redzējumu par attīstību un šobrīd esošo situāciju pašvaldībās. Rīgai tiks veltītas divas diskusijas un vienā no tām īpaši izcelsim jaunos kandidātus vēlēšanu sarakstos.

Tāpat informējam, ka laika posmā no 11. maija līdz 1. jūnijam, saskaņā ar Priekšvēlēšanu aģitācijas likumu un Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu, Latvijas Radio nodrošinās bezmaksas raidlaiku priekšvēlēšanu aģitācijai, kas Latvijas Radio 1 būs dzirdama no trijiem līdz četriem pēcpusdienā. Detalizēts bezmaksas priekšvēlēšanu plāns skatāms: http://www.latvijasradio.lsm.lv/lv/prieksvelesanu-agitacija/ .

Aicinām sekot līdzi Latvijas Radio kanālu aktualitātēm arī sociālās tīklošanas vietnēs twitter.com/LatvijasRadio1, twitter.com/LRZinas, twitter.com/LatvijasRadio4 un kanālu Facebook kontos!